Moje TOP alba 2023 - DETAIL
    První  |  Předchozí  |  Následující  |  Poslední    
PK29

Edit
KategorieNeo-Prog
ZeměVelká Británie (Skotsko)
InterpretPallas
AlbumThe Messenger
Rok2023
Datum vydání2023-12-15
Booklet

náhled
400 x 400 px
Rating8
KomentářDalší testovací album
HodnoceníAlbum "The Messenger" od skupiny Pallas, vydané v roce 2023, je významným přírůstkem do světa progresivního rocku a ukazuje, že tato skupina stále má co nabídnout po více než čtyřiceti letech své kariéry.

První věc, kterou si všimnete, je silný hlas zpěváka Paula Mackieho, který dodává skladbám osobní a emotivní náboj. Album začíná epickou skladbou "The Message," která přináší vynikající melodické prvky a výrazné kytarové pasáže. Pallas se nebojí dlouhých kompozic a komplexních hudebních struktur.

Album pokračuje skladbou "Emerald Kingdom," která má silný nádech progresivního rocku 70. let. Skupina se vyznačuje technickým uměním a schopností tvořit složité hudební aranžmá. Kombinace klávesových partů, kytarových sól a rytmické sekce dodává skladbám dynamiku a energii.

Texty písní na albu "The Messenger" jsou dalším významným prvkem. Skupina se věnuje tématům jako je lidská povaha, osud a výzvy, kterým čelíme. Tyto texty dodávají skladbám hloubku a dávají posluchačům příležitost přemýšlet nad hlubokými otázkami.

Celkově lze říci, že "The Messenger" je album, které by mohlo oslovit nejen fanoušky Pallas, ale i milovníky progresivního rocku obecně. Skupina ukazuje, že má stále co nabídnout a že umí spojit technickou virtuozitu s emocionálním výrazem. Toto album je hudebním poselstvím, které stojí za to objevit a prozkoumat. Je to dílo, které dokazuje, že progresivní rock má stále místo v moderní hudbě.