Záhlaví

    První  |  Předchozí  |  Následující  |  Poslední    
PK3

Edit
KategorieNeo-Prog
ZeměNěmecko
InterpretAncestry Program
AlbumOf Silent Mammalia Part II
Rok2023
Datum vydání2023-07-14
Booklet

náhled
400 x 400 px
Rating10
KomentářDalší testovací album
HodnoceníAlbem "Of Silent Mammalia Part II" pokračuje Ancestry Program ve své hudební cestě, kterou započali s první částí tohoto projektu. Vydáno v roce 2023, toto album se může pochlubit tím, že je více než jen pokračováním; je to evoluce a rozšíření hudebního vesmíru, který kapela vytvořila.

Album otevírá skladba "Whispers of the Ancient Forest", která okamžitě ponoří posluchače do hluboké, atmosférické zvukové krajiny. Použití organických zvuků, jako jsou šelestění listí a šumění větru, ve spojení s melancholickými melodiemi vytváří pocit hlubokého spojení s přírodou.

Titulní skladba "Of Silent Mammalia" je mistrovským dílem minimalistického přístupu. Zde Ancestry Program demonstrují svou schopnost vyjádřit silné emoce s omezeným množstvím hudebních prvků. Pomalé tempo a opakující se motivy vytvářejí hypnotický efekt, který je zároveň uklidňující a provokující.

Výrazným prvkem alba je jeho experimentální povaha. V "Echoes of the Unseen" kapela kombinuje elektronické prvky s akustickými nástroji, vytvářející tak neobvyklý, ale přitažlivý zvuk. Tato skladba je jako cesta neznámou krajinou, kde každý zvuk představuje nový objev.

Texty na albu jsou plné metafor a odkazují na hluboké ekologické a filozofické tématy. V "The Silent Cry of Mammalia" Ancestry Program reflektují vztah člověka k přírodě a otázky, které tento vztah vyvolává.

Produkce alba je bezchybná, s čistým a detailním zvukem, který umožňuje každému nástroji vyniknout. Dynamický rozsah alba je obdivuhodný, od šeptajících tichých pasáží až po plné, bohaté melodie.

"Of Silent Mammalia Part II" je album, které vás nutí zastavit a poslouchat. Je to hudební zážitek, který je stejně intelektuální jako emoční, a který zůstává s posluchačem dlouho po posledních tónech. Ancestry Program zde představují dílo, které je nejen hudebním, ale i duchovním dobrodružstvím.