Záhlaví

    První  |  Předchozí  |  Následující  |  Poslední    
PK17

Edit
KategorieSymphonic Prog
ZeměNorsko
InterpretChronicles of Father Robin
AlbumThe Songs & Tales of Airoea Book I: The Tale of Father Robin (State of Nature)
Rok2023
Datum vydání2023-09-15
Booklet

náhled
400 x 400 px
Rating10
KomentářDalší testovací album
HodnoceníPrvní díl trilogie "The Songs & Tales of Airoea" od Chronicles of Father Robin, "The Tale of Father Robin (State of Nature)", je ambiciózní dílo, které spojuje širokou škálu hudebních stylů. Toto album vyniká svou rozmanitostí a kombinací různých instrumentů, od tradičních kytar a fléten až po syntezátory a elektronické efekty. Album se pohybuje od folkových melodií ve skladbě "Eleision Forest", přes živé jamy v "Death of the Fair Maiden", až po psychedelické a chaotické pasáže v "Twilight Fields". Významným prvkem alba je jeho schopnost kombinovat různé hudební nápady a vytvářet tak nový a zajímavý hudební projev, připomínající například King Gizzard & The Lizard Wizard. Celkově album nabízí pestrou a proměnlivou hudební zkušenost s výbornou instrumentací a působivou atmosférou​​.

Hlavním charakteristickým prvkem fiktivní země Airoea je rozmanitost. To je přirozené, když výchozím bodem je tak široký rozsah nástrojů, ale TCOFR využívají svou instrumentální rozmanitost k vytvoření fascinujícího mixu stylů, přičemž každý styl postupně nahrazuje ten předchozí během alba. Tyto tónové změny udržují prezentaci novou a živou, od sladkých, flétnových folkových melodií ve skladbě "Eleision Forest", přes živé jamy jako je závěrečná část skladby "Death of the Fair Maiden", až po chaotické, disonantní, téměř psychedelické části, které tvoří většinu skladby "Twilight Fields". Hudební styl připomíná v mnoha ohledech King Gizzard & The Lizard Wizard – přestože mezi oběma kapelami není velký překryv v typicky přiřazených žánrech, jejich schopnost spojit tak odlišné nápady je srovnatelná, stejně jako mnohé z nástrojů s výraznou basou, lehce zkreslenými kytarami, kosmickými syntezátory a klávesami a samozřejmě flétnou.

Celé album Airoea se odlišuje jak jedinečným pozadím jeho vzniku, tak obrovským množstvím různých stylů, které se do něj vejdou během jeho 46 minut. Jeho jemné, ale hluboké skladatelské umění, které je snadné přehlédnout při neformálním prvním poslechu, se rozvíjí v příjemnou krajinu, když je mu dána prostor ukázat všechny své různé složky. Father Robin čelí blížícímu se výzvě dvou pokračování, která mají přijít později v tomto roce; Book 1 slibuje jejich potenciál, ale bude na Books 2 a 3, aby splnili tento slib​​.