Moje TOP alba 2023 - DETAIL
    První  |  Předchozí  |  Následující  |  Poslední    
PK32

Edit
KategorieSymphonic Prog
ZeměNorsko
InterpretRing Van Möbius
AlbumCommissioned Works Pt II - Six Drops of Poison
Rok2023
Datum vydání2023-07-14
Booklet

náhled
400 x 400 px
Rating9
KomentářDalší testovací album
HodnoceníNorští progresivní rockoví veteráni, Ring Van Möbius, jsou zpět s jejich nejnovějším albem "Commissioned Works Pt II - Six Drops of Poison". Toto album, které následuje po jejich předchozím úspěchu, znovu dokazuje, že kapela neztratila nic ze svého experimentálního ducha a schopnosti překvapit.

Již od prvních tónů titulní skladby "Six Drops of Poison" je jasné, že Ring Van Möbius zůstávají věrni svým kořenům v progresivním rocku, zatímco se nebojí objevovat nové hudební horizonty. Syntezátory, které jsou pro kapelu charakteristické, se mísí s dynamickými rytmickými změnami a nečekanými harmonickými otočkami.

Zvláště pozoruhodná je skladba "The Möbius Ring", která se nese v duchu psychedelického rocku sedmdesátých let, ale s moderním zvukem. Zde kapela ukazuje svou schopnost skloubit staré s novým, což je esence progresivního rocku.

Texty alba jsou stejně jako hudba plné metafor a hlubokých filozofických otázek. Ve skladbě "Echoes of Time" Ring Van Möbius zpívají o pomíjivosti a neustálém plynutí času, což rezonuje s posluchači na mnoha úrovních.

Co se týče produkce, album je mistrovským dílem. Zvuk je čistý, ale zároveň dostatečně syrový, aby zachytil esenci živého vystoupení kapely. Každý nástroj má své místo ve zvukové krajině a výsledkem je plný, bohatý zvuk, který je radost poslouchat.

Celkově "Commissioned Works Pt II - Six Drops of Poison" je album, které osloví jak fanoušky klasického progresivního rocku, tak i ty, kteří hledají něco nového a neotřelého. Ring Van Möbius se opět ukázali jako mistři svého řemesla, a toto album je důkazem, že progresivní rock je stále živý a dynamický žánr.