Záhlaví

    První  |  Předchozí  |  Následující  |  Poslední    
PK4

Edit
KategorieJazz
ZeměNorsko
InterpretAnders Aarum Trio
AlbumOslo Puzzle
Rok2023
Datum vydání2023-09-22
Booklet

náhled
400 x 400 px
Rating9
KomentářDalší testovací album
Hodnocení"Oslo Puzzle" je album, které nám přináší skvostnou směsici jazzové hudby, která oslavuje talent a kreativitu Anders Aarum Tria. Toto trio, v čele s pianistou Andersem Aarumem, nás zavede na hudební cestu plnou emotivních melodií a virtuózního hraní.

Album odstartuje skladbou "Cityscape Dreams", která zaujme svými poutavými melodiemi a precizním aranžmá. Přítomnost Andersova klavírního umění je nepopiratelná, a jeho schopnost přenášet emoce do každé noty je prostě úchvatná. To je něco, co se táhne celým albem a dává mu jeho osobitý charakter.

Jedním z vrcholů alba je skladba "Midnight Reverie", která nás zavádí do temnějších a záhadných hudebních sfér. Kontrabasové sólo v podání Matsa Eilertsena přináší hloubku a dynamiku celému tracku. Rytmická sekce, kterou doplňuje bubeník Per Oddvar Johansen, dodává album energii a dovede ho do nových dimenzí.

Další skladbou, která stojí za zmínku, je "Northern Lights Waltz". Tato píseň je jako taneční pohled na polární záři, kde klavírní melodie tvoří hlavní motiv a láká posluchače k tanečnímu parketu.

Album "Oslo Puzzle" se vyznačuje nejen hudební brilancí, ale také výjimečnou produkční hodnotou. Každý nástroj zní čistě a jasně, což umožňuje posluchači ponořit se do hudby a vychutnat si každý detail.

Celkově lze říci, že Anders Aarum Trio s albem "Oslo Puzzle" přináší do jazzového světa něco výjimečného. Jejich schopnost propojit technickou brilanci s emocionálním výrazem dělá z tohoto alba neodolatelnou poslechovou zkušenost. "Oslo Puzzle" je zvukovou skládačkou, kterou stojí za to skládat dohromady a objevovat její tajemství.